NIEUWSBRIEF ZOMERTUINMARKT 2019

Beste Lezer,

Op zaterdag 20 juli 2019 van 11.00 – 16.00 uur bent u allen van harte welkom op onze jaarlijkse zomertuinmarkt. Wat is er te doen? Er zijn meer dan 22 standhouders met veel diversiteit. Wolspinnen, kruiden, wol, vilt, natuurlijk tuinieren , aloe -vera, exotische planten, een ruilkraam voor tuinboeken, verkoop van natuurzoekkaarten, kinderactiviteiten, vogelschilderingen, beeldende kunst, mineralen en stenen, foto’s , diverse hapjes, vogelhuisjes, IVN, rondleiding kleine hortus tuin 271, muziek van Harmoniekapel Werkmans Wilksracht, wijkambassadeur GoedGroenoord, kantklossen, sieraden, open podium, wedstrijden en nog veel meer….

Wedstrijden
-Heel Ons Buiten Bakt, de taart moet zelf zijn gebakken en gedecoreerd -Zwaarste pompoen, de pompoen moet zelfgekweekt zijn
-Zwaarste courgette, De courgette moet zelfgekweekt zijn
-Mooiste groente/kruidenmand, deze is afkomstig uit eigen tuin.
-Mooiste (veld)boeket uit eigen tuin, de bloemen zijn afkomstig uit eigen kweek.
Alles inleveren tussen 11.00 uur en 11.30 uur. Voor elke categorie zijn prijzen 1, 2 en 3 beschikbaar. De prijsuitreiking is om 12.30 uur.
Bij de groenten/kruidenmand en het boeket zal ook dit jaar een cijfer van het publiek meetellen.

Kinderactiviteiten
Schminken € 0,50; Grabbeljurk € 0,50; Insectensafari (gratis); IJsje eten (gratis); Kleurwedstrijd (gratis).

Diverse hapjes
– Paling wordt vers gerookt; – Poffertjes, portie € 0,50; – Wafels € 0,50;
– Syrische hapjes; – Belegde broodjes (in de kantine); – Wedstrijd-taart (na de prijsuitreiking, € 0,50 een stukje) en een gratis waterijsje voor iedereen.

Open podium
Van 14-16 uur willen wij tuinders de gelegenheid bieden om zelf eigen muziek of zang ten gehore te brengen. Mocht u dit willen, dan kunt u zich aanmelden.

Ruilkraam
Op deze kraam kunt u tuinboeken te ruil aanbieden en zelf ook weer een boek meenemen. U hoeft niet persé een boek te ruilen, maar u kunt dan een kleine bijdrage in de pot doen die op de kraam staat. Voor grote tuinspullen, zoals tafels en stoelen geldt dat u een briefje hiervan neerlegt met een foto met tuinnummer en telefoonnummer, anders neemt het veel te veel ruimte in op de kraam. Als u spullen brengt wordt uw naam en telefoon- en tuinnummer genoteerd door de vrijwilligers achter de kraam en om 16 uur dient u uw spullen die niet zijn meegenomen weer op te halen.

Rondleiding kleine Hortus tuin 271
De tuin van R. Schoenmaker is dit jaar wederom te bezichtigen. Deze tuin is gelegen tegenover het verenigingsgebouw. U kunt de tuin tijdens de markt bezichtigen en uitleg krijgen over de planten en projecten.

Foto’s
Ook dit jaar zullen er weer foto’s worden gemaakt door fotograaf Robert Steenbergen. Mocht u niet op een foto willen geeft u dat dan door aan de fotografen?

Kantinemedewerkers
Tijdens de zomertuinmarkt worden wij verzorgd in de kantine de vrijwilligers van de kantine commissie.

Omroeper
Alle activiteiten worden aangekondigd door Bert Jansen. Let u verder op de aankondigingsborden.

Kraampjes op de zomertuinmarkt