GRATIS COMPOST

WELKE COMPOST-LIEFHEBBER WIL DE PLEK BEHEREN?

Op de composthoop bij de winkel wordt op zaterdagochtend groenafval gestort door de tuinders van de buurttuinen en door de werkbeurters. Er is nu zoveel compost aanwezig op de verzamelplek dat er bijna geen ruimte meer is om nieuw groenafval en bladafval op te slaan.
Nu is dus het moment om gratis kruiwagens compost op te halen. Dit kan alleen op zaterdagen: van 9 tot 12 uur bij het pad naast de tuinwinkel.
Wie deze compost meeneemt, moet aandacht besteden aan de kwaliteit. De compost is namelijk nog niet gezeefd, waardoor er mogelijk nog stukjes plastic, draad, metaal, glas of andere verontreiniging in kunnen zitten. Bij contact met deze compost is het raadzaam om werkhandschoenen te dragen. Met een kunststof krat of met een raamwerk met een stuk kippengaas kan je de compost makkelijk zelf zeven waardoor je mooie schone compost kan maken.

Het composteren van groenafval is belangrijk voor onze tuinvereniging. Compost is een goede meststof (natuurlijke kringloop) en noodzakelijk bij het “natuurlijk tuinieren”. Wanneer de vereniging al het groenafval moet afvoeren is dit een grote kostenpost. Om schonere compost te kunnen maken zoeken we dringend een tuinder die onze compostplek gaat beheren.
Wil je deze taak op je nemen of ken je iemand die dit wel zou willen doen? Meldt het bij ons! (bestuur@onsbuitenleiden.nl).

Compostbakken op de compostverzamelplek op Ons Buiten