Zomerboekentip

Zomerboekentip


Zomerboekentip voor grage lezers van non-fictie
Een vlecht van heilig gras van Robin Wall Kimmerer. Een boek waar je blij van wordt in een tijd waarin de ene (klimaat)ramp de andere opvolgt omdat het laat zien hoe het anders kan. Robin Wall Kimmerer is o.a. indiaanse, moeder, wetenschapper en ecoloog en verbindt de inheemse wijsheid met wetenschappelijke kennis. Dat levert een boek op met moeder-
(aarde)-aangelegenheden die er toe doen en heel veel wijsheid bij het verbinden van alles in hoe te leven: het gaat niet om wat we doen maar om wie we zijn.
Een vlecht van heilig gras is een pleidooi voor een andere relatie met de natuur. De inheemse manier kan ons tot voorbeeld zijn. Wat een andere kijk op de natuur! Eén van eerbied en ontzag voor alle geschenken, voor alle kennis van bomen, planten, dieren en van het besef van onze afhankelijkheid van de natuur, van dankbaarheid, van nemen op een duurzame manier, van verantwoordelijkheid en daarmee ook herstel.
Kimmerer beschrijft hoe lichaam, geest en verstand verbonden zijn met alles om ons heen. Het resultaat is een concrete en wijze wegwijzer vanuit de inheemse wereld die met beide benen in ‘de rest van de wereld’ staat. Het is van binnenuit geschreven, overtuigend en geloofwaardig, inspirerend ook. Ze leeft wat ze schrijft en beoogt.

Tip: Als je lid bent van de bibliotheek kun je het boek digitaal lezen.

Commissie Natuurlijk Tuinieren