Project Pompoen en Zonnebloem

Groot,         groter,        grootst

Ook dit jaar is er weer de wedstrijd:   Wie kweekt de grootste pompoen.Maar omdat niet iedereen groenten kweekt op zijn volkstuin, hebben we daar dit jaar aan toegevoegd:   Wie kweekt de grootste zonnebloem. Iedere tuinder, jong en oud, is bij deze uitgenodigd om mee te doen. Op de bar in het Verengingsgebouw en in het Winkeltje staan een aantal gratis zakjes met 3 pompoenpitten en een aantal zonnebloempitten. Dus indien u geen pitten van vorig jaar hebt overgehouden, kunt u als deelnemer zo’ n zakje meenemen.

In het algemeen worden zonnebloemen even binnen voorgetrokken voor zij in de volle grond gaan. Zij hebben behalve wat water en uw liefdevolle aandacht verder geen speciale eisen.

De pompoen heeft graag ongeveer 1 vierkante meter humusrijke grond op een zo zonnig en warm mogelijke plek. Een beetje van uw compost en voldoende water is voldoende om direkt in de volle grond te kunnen starten.Als ze eenmaal op gang zijn, overleven ze ook een zomervakantie zonder uw bijzondere aandacht.

Het grootste resultaat uit uw tuin levert u in tijdens de Zomermarkt van Ons Buiten. Die vindt traditie-getrouw plaats op de laatste zondag in augustus, dus dit jaar op zondag 30 augustus. Een deskundige jury zal haar oordeel vellen, waarbij de ervaring leert dat zij niet alleen let op groot, maar ook op gezond en mooi. U bent gewaarschuwd!

Heel veel succes,

Commissie Natuurlijk Tuinieren