Ruilbeurzen en Ruiltuin

PAGINA MOET NOG WORDEN AANGEPAST!

VAN RUILBEURS NAAR RUILTUIN (2017)

Ieder jaar van april tot september organiseert de commissie Natuurlijk Tuinieren ruilbeurzen op de eerste zaterdag van de maand. Je weet wel: voor het verenigingsgebouw staat een kraampje waar iedereen zijn overschot aan jonge plantjes, zaden en vaste planten kan inleveren. Je kunt dan kijken wat er al is ingeleverd en of daar iets van jouw gading bij is. Op die manier wordt er geruild en gedeeld.

Het afgelopen jaar heeft de commissie Natuurlijk Tuinieren een buurttuin gehuurd en deze omgedoopt tot ‘Ruiltuin’. Alle tuinders konden in deze tuin hun overtollige planten, stekken, en afgestoken pollen kwijt ten behoeve van medetuinders. De gedachte was: je zet een plant die je over hebt in de Ruiltuin en neemt een plant die je kunt gebruiken mee. Die gedachte bleek prima te werken. Toch hebben we als commissie besloten om met de Ruiltuin te stoppen, omdat het oppervlak van een buurttuin veel te groot is voor het aanbod van ingebrachte planten.

Omdat tuinders het wel prettig vinden om naast de maandelijkse ruilbeurs dagelijks hun overschot aan plantjes kwijt te kunnen en ‘nieuwe’ plantjes voor hun tuin mee te nemen, hebben we besloten tot een kleiner alternatief: de ruil-bakfiets. Deze prachtige bakfiets staat op het terras voor ons verenigingsgebouw. In de bak is aarde aange- bracht en we zullen voor schepjes en wat potjes zorgen. Hier kunt u voortaan ruilen met uw mede- tuinders.

In 2017 is er dus iedere 1e zaterdag van de maand (vanaf zaterdag 4 maart) een ruilbeurs op het pad voor het verenigingsgebouw en daarnaast kunt u dagelijks plantjes brengen naar en halen uit de bakfiets!

De data voor de ruilbeurs vindt je hier.