Vogelsafari 5 juni 2016

Vroege vogelwandeling op Ons Buiten 5 juni 2016


Vogelsafari 20160605 foto1

De beslissing was snel gevallen: we deden mee met de Vroege Vogelwandeling op zondag 5 juni. Maar oh, oh wat gaat de wekker dan akelig vroeg af. Eenmaal op de fiets richting Ons Buiten hadden we al geen spijt van deze vroege actie: prachtige zonsopgang en het groen fris zoals dat alleen maar in de vroege uurtjes  het geval is.

Er verzamelden zich zo’n 15 vroege ‘vogels’ bij het Verenigingsgebouw, klaar om op pad te gaan onder leiding van Lex Burgel, natuurgids van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid). Vooraf werd een schatting gemaakt van het aantal vogels dat we zouden zien en/of horen: de optimisten onder ons kwamen uit op 50.  We gingen het zien. We hebben gewandeld, gestopt en geluisterd, gekeken naar vogels door de prachtige kijker van Lex, geluisterd naar zijn deskundige informatie en vooral: genoten.

Na afloop van de wandeling gaf Lex in het Verenigingsgebouw nog een lezing waarbij hij zichzelf begeleidde met lichtbeelden (uiteraard van vogels). Onder het genot van een kopje koffie was er nog gelegenheid om vragen te stellen en testte Lex ook een beetje de kennis van de aanwezigen. De jongste deelneemster (Jasmijn) blonk hierin uit. Zonder enige aarzeling herkende zij vele vogels. Waar wij wisten: dit is een Gier wist Jasmijn te melden dat het om de Vale Gier ging. Ik bedoel maar….

We hebben trouwens 29 soorten vogels gezien/gehoord! Na de koffie ging iedereen huiswaarts. We hopen dat Lex ook in de toekomst weer een vogelwandeling met ons wil ondernemen. Wandel dan vooral met ons mee, want het was puur genieten.