Watercommissie

De watercommissie is in de weer met het kraanwater op de tuin.
In het voorjaar wordt het water aangesloten, dit is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd. In oktober wordt het water afgesloten en worden de waterstanden van alle watermeters opgenomen door de waterlopers van de watercommissie.
Wanneer een watermeter kapot vriest dan adviseert het bestuur om bij de watercommisie een nieuwe meter te kopen en deze voor 31 maart aan te sluiten. Nieuwe meters zijn verkrijgbaar
voor circa € 45,- bij J. Noordervliet, tuin 205 (stuur een mail naar info@onsbuitenleiden.nl).

Water
In oktober worden de waterstanden van alle watermeters opgenomen door de waterlopers van de watercommissie. Eind oktober wordt het water afgesloten.
Wanneer een watermeter door een defect (gebroken glas) niet kan worden opgenomen dan krijgt de betreffende tuinders een rekening voor 50 kuub water. Watermeters moeten in de winterperiode beschermd worden tegen de vorst (aftappen is wenselijk).  Wanneer een watermeter kapotvriest dan adviseert het bestuur om bij de watercommissie een nieuwe meter te kopen en deze voor 31 maart aan te sluiten. Nieuwe meters zijn verkrijgbaar bij tuinder (John): stuur een mail naar info@onsbuitenleiden.nl.
In het voorjaar wordt het water weer aangesloten, de datum wordt bekend gemaakt in de Tuinmededelingen. Omdat het soms onduidelijk is of kranen dichtgedraaid zijn is het verstandig om op deze zaterdag naar de tuin te komen.
Tekst herzien in maart 2023