Natuurlijk tuinieren

De gemiddelde volkstuin is een kleine oase, waar mens, plant en dier van kunnen profiteren en genieten, tenminste, als het aan de Commissie Natuurlijk Tuinieren van tuinvereniging Ons Buiten ligt.

De commissieleden zetten zich in om milieuvriendelijk tuinieren te stimuleren en zij attenderen tuinders en andere liefhebbers op de natuurwaarde en schoonheid van natuurlijke volkstuinen.

De commissie doet dat vooral door informatie te geven over natuurlijk tuinieren. Om te kijken in hoeverre een tuin mogelijkheden biedt voor nuttige dieren en hoe je planten kunt helpen optimaal te groeien, staat er een checklist natuurlijk tuinieren op de website. En uiteraard ontbreken natuurlijk tuinier-tips niet. De commissie heeft een brochure over natuurlijk tuinieren gemaakt, die momenteel wordt herzien. Zodra de nieuwe versie klaar is, komt het boekje natuurlijk tuinieren op de website beschikbaar.

Het hele jaar door komen op de tuin verschillende dieren, met hun soms wonderlijke gedrag, en ook bijzondere planten zijn het vertellen waard. Daarom tref je op de website informatie over flora en fauna van het seizoen, zodat je weet wat er in de natuur gaande is en waar je zelf op kunt letten.  En misschien inspireert wat anderen hebben gezien op Ons Buiten jou ook wel tot bijzondere natuurwaarnemingen. Die horen we dan graag!

 

Ieder jaar kiezen de commissieleden een jaarthema, dat centraal staat in de lezingen en workshops, die de commissie organiseert. Ook zijn er in het seizoen regelmatig plantenruilbeurzen en de commissie is aanwezig op de jaarlijkse tuinmarkt van Ons Buiten. Via de agenda kun je gegevens vinden over de diverse activiteiten.

Uiteraard zijn wij niet de enigen die ons bezig houden met natuurlijk tuinieren. Via de geselecteerde links is nog veel meer boeiends te vinden.

Kijk gerust eens rond op de website. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op via onsbuiteninfo@gmail.com

IMG_5623

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.